IndeksGalleryCalendarFAQPencarianPendaftaranAnggotaGroupLogin
Pencarian
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
Top posters
jQAF.SKHosba (108)
 
ntahapa2ntah (102)
 
akhimizi (93)
 
Admin (59)
 
alfatoni (59)
 
Abdul Somad (35)
 
tice (31)
 
sppim (23)
 
beta (22)
 
jQAF.SKSiputeh (21)
 
Poll
Forum Menarik?
Ya, Sangat Menarik
35%
 35% [ 51 ]
Ya, Menarik
24%
 24% [ 35 ]
Sederhana Menarik
9%
 9% [ 13 ]
Tidak, Tidak Menarik
7%
 7% [ 10 ]
Tidak, Langsung Tidak Menarik
26%
 26% [ 38 ]
Total Suara : 147
Navigation
 Portal
 Indeks
 Anggota
 Profil
 FAQ
 Pencarian

Share | 
 

 Mai Pakat-Pakat Pulun......

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
Abdul Somad



Jumlah posting : 35
Registration date : 12.06.08

PostSubyek: Mai Pakat-Pakat Pulun......   Sun 27 Jul 2008, 1:49 am

Saya respon pada idea nurmuhaira dan lebai j-qaf tu kira okey dan realistik. Kalau kita dapat buktikan hasilnya yang terbaik pada 2010 nanti...sudah tentu akan ada imbuhan yang menguntungkan semua. Harapan ada kerana di kalangan GPI Program j-QAF didapati ramai yang berkebolehan dan hebat-hebat belaka dalam bidang ilmu masing-masing. Cuma macam-mana nak garapkan pada kawan-kawan yang .......dan murid-murid yang seribu satu macam karenah di sekolah. Sudah tentulah ia menuntut satu pengorbanan yang tinggi di samping merealisasikan program ini seadanya dan sesempurnanya seperti yang dirancang oleh pakar-pakar yang menggubalnya di peringkat awal dulu....bukannya senang utk depa usahakan!

Untuk jawatan GB, PK atau Guru Kanan j-QAF dan sebagainya ....... berdoalah supaya dapat yang terbaik. Tang nak bagi tu bukannya kita , tapi mereka-mereka yang bertanggungjawab terhadap program ini , adakah mencapai pada tahap yang diunjurkan. Jika sebaliknya ...... ini yang perlu ditekankan.

Idea tentang memikirkan masa depan guru pend. Islam program j-QAF dengan andaian yang positif adalah satu sumbangan dan dapat menaikkan semangat untuk meningkatkan tahap kualiti kerja kita pada hari ini. Itu harapan, supaya idea itu tidak tinggal menjadi idea saja. Kalau boleh kita pakat ajak rakan setugas tingkatkan kualiti p&p dan gunakan pelbagai inovasi dan kepakaran yang ada supaya anak murid kita kat sekolah tu betui-betui minat pada pendidikan Islam dan dapat menguasai apa yang kita sampaikan, supaya kita bertenaga dan tidak menjadi letiiih.

Harapan negara tinggi menggunung pada guru pendidikan Islam Program j-QAF untuk memantapkan Pendidikan Islam, bukan itu saja, bahkan untuk melahirkan remaja yang berilmu dan berakhlak mulia sesuai dengan tuntutan Islam dan sekaligus mengurangkan gejala sosial pada masa depan. Haa...tu dia !

Mai kita pakat-pakat pulun............ pastikan j-QAF Tanpa Gagal Sleep
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: Re: Mai Pakat-Pakat Pulun......   Sun 27 Jul 2008, 9:20 am

Saya nak respon mengenai saranan Pegawai Khas j-QAF K.Pasu supaya meningkatkan kualiti P&P.

Antara saranan saya yang mungkin bakal menjadi kenyataan ialah, guru-guru P.Islam Program j-QAF duduk semeja dan sama2 memikirkan bahan ketika p&p. Maksud saya, BBM la tu. Apa kata kalau kita pakat buat power point utk setiap Model j-QAF. Bayangkan berapa orang guru j-QAF di kubang pasu kita ada. Kalau masing-masing buat 5 pages slide ja pun, dah beratus page slide kita akan dapat.

Yang masalahnya, kita nak orang lain buat dan kita tunggu nak guna saja, jenuh la kawan tu. Kalau taktau power point pun, kita bulih buat kursus. Belajar power point sejam, lepas tu terus buat bahan. Kan elok tu utk manfaat bersama.

So, kawan-kawan setuju x kita buat slide power point?Untuk pembahagian tajuk dan macamana nak buat pembahagian kumpulan, itu ustaz nazri SK Siputeh Pengerusi Guru-guru Pendidikan Program j-QAF Kubang Pasu boleh uruskan. Tak gitu ustaz nazri? Smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
jQAF.SKSiputeh



Jumlah posting : 21
Lokasi : Kepala Batas
Registration date : 13.06.08

PostSubyek: Re: Mai Pakat-Pakat Pulun......   Sun 27 Jul 2008, 10:05 am

saya amat bersetuju dgn pendapat us Md Isa Insya Allah lps ni kita akan kumpulkan group kita untuk sama2 kita siapkan projek yang dicadangkan cumanya buat masa terdekat nie sibuk sket laa......apa pun InsyaAllah kita akan laksanakan yang terbaik untuk kubang pasu......yang pasti kita akan menggunakan kepakaran sheikh MdIsa dan Maulana Akmal............

"sesuatu projek memerlukan perancangan yang canggih lagi anggun untuk natijah yang mengamcam."
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
jelapang padi



Jumlah posting : 14
Age : 37
Lokasi : alor star
Registration date : 08.07.08

PostSubyek: Re: Mai Pakat-Pakat Pulun......   Sun 27 Jul 2008, 10:41 am

kita tambah robotik skit baru la canggih betoi cheers
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: Re: Mai Pakat-Pakat Pulun......   Sun 27 Jul 2008, 11:33 am

So, agak2 bila kita bulih mola tu ustaz nazri oit? Takat tinggai idea ja la idea yang bernas ni, tak maju ke mana la kalau tak mula bertindak. Pastu kita tukaq pulak bahan tu antara daerah. pastu kita tukaq pulak antara negeri. Fuh! berlambak bahan kita dapat..Jenuh tayang kat power point. LCD kat sekolah, pakai kita je la yang guna.. Guna sampai lingkup takpa pegawai kata. Cuma jangan sengaja bagi lingkup ja. Yang dok gaduh tu, lingkup sebab tak guna. Hehehe...

Kalau nak robotik macam ustaz hafiz kata tu, no komen la. Sbb ust hafiz sorang ja pakar robotik. Cuba ustaz hafiz intro sikit tgk bagaimana robotik ni boleh digunakan utk P&P. canggih program kita ni kalau guna robot. mau berlari2 murid kita utk ke bilik j-QAF sebab ada robot, seperti mana murid-murid berlari ke makmal komputer sebab ada aircond Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
jQAF.SKSiputeh



Jumlah posting : 21
Lokasi : Kepala Batas
Registration date : 13.06.08

PostSubyek: Re: Mai Pakat-Pakat Pulun......   Sun 27 Jul 2008, 11:58 am

nampak gayanya us cha kita nie dah tak sabaq niee......... ok rasanya masa paling sesuai bln posa nie kot pahala banyakk skett laa...... la ni ngn kursus ngn mkq ngn ujian bln posa kosong skett rasanya.............. hati tenang keja laju laaaaaa heheheheheh
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: Re: Mai Pakat-Pakat Pulun......   Sun 27 Jul 2008, 12:54 pm

Hehe! buat cepat, bulih guna cepat. tu ja relevannya. Cantik jugak kalau bulan posa pun. Cadangkan kat Pegawai Khas kita mintak buat majlis buka posa. Habih buat keja, kita buka posa. Mesti berselera punya lah. Camna? cantik dak cadangan ni? Hehehe!
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
Sponsored content




PostSubyek: Re: Mai Pakat-Pakat Pulun......   Today at 7:52 pm

Kembali Ke Atas Go down
 
Mai Pakat-Pakat Pulun......
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Komuniti j-QAF JPN Kedah :: Anda Bertanya, Pen Pengarah Kanan j-QAF JPN Kedah Menjawab :: Lain-lain permasalahan-
Navigasi: