IndeksGalleryCalendarFAQPencarianPendaftaranAnggotaGroupLogin
Pencarian
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
Top posters
jQAF.SKHosba (108)
 
ntahapa2ntah (102)
 
akhimizi (93)
 
Admin (59)
 
alfatoni (59)
 
Abdul Somad (35)
 
tice (31)
 
sppim (23)
 
beta (22)
 
jQAF.SKSiputeh (21)
 
Poll
Forum Menarik?
Ya, Sangat Menarik
35%
 35% [ 51 ]
Ya, Menarik
24%
 24% [ 35 ]
Sederhana Menarik
9%
 9% [ 13 ]
Tidak, Tidak Menarik
7%
 7% [ 10 ]
Tidak, Langsung Tidak Menarik
26%
 26% [ 38 ]
Total Suara : 147
Navigation
 Portal
 Indeks
 Anggota
 Profil
 FAQ
 Pencarian

Share | 
 

 Bina Blog / Web

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: Bina Blog / Web   Wed 09 Jul 2008, 1:52 pm

Salam

Sape boleh bagi tutorial ringkas cara nak bina blog kat sini. Boleh juga sekolah2 yg berminat pakat2 buat blog nanti.

Akhimizi boleh kot? Akhi kan power...:-)
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
ntahapa2ntah



Jumlah posting : 102
Registration date : 26.06.08

PostSubyek: Re: Bina Blog / Web   Thu 10 Jul 2008, 10:42 am

jQAF.SKHosba wrote:
Salam

Sape boleh bagi tutorial ringkas cara nak bina blog kat sini. Boleh juga sekolah2 yg berminat pakat2 buat blog nanti.

Akhimizi boleh kot? Akhi kan power...:-)

Tu ahkhi akmal tu otaiii palataow,,tanya dia jaaa....
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
akhimizi



Jumlah posting : 93
Age : 36
Lokasi : Pulau Langkawi
Registration date : 21.02.08

PostSubyek: Re: Bina Blog / Web   Sun 13 Jul 2008, 1:30 pm

SALAM,

Sebenarnya saya sedang menyediakan satu blog untuk menjadi rujukan atau PANDUAN ASAS BERBLOG kepada para pegawai atau guru-guru j-QAF. Almaklumlah sekrang ini kebanyakan orang bercakap pasal blog saja. sebenarnya kita ke arah perubahan besar dalam dunia ict. so... insyaAllah saya akan siapkan blog panduan asas berblog kepada sebagai panduan.

untuk masa ini belum siap lagi. dalam proses. nanti siap saya akan maklumkan. apapun boleh layari di: http://myakhimizi.blogspot.com

sekian. untuk makluman. pak cha jangan risau. nanti dpt pendedahan asas boleh berblog macam ustaz rushdan dan ustaz musa jayyid.

Layari blog ustaz rushdan di: http://blogsppimkedah.blogspot.com

Blog ustaz musa jayyid: http://musajayyid.blogspot.com

syukran...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://e-jazirah.bravehost.com
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: Re: Bina Blog / Web   Sun 27 Jul 2008, 2:44 pm

Bila nak dapat tutorial ni? Bz ke akhimizi? Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
akhimizi



Jumlah posting : 93
Age : 36
Lokasi : Pulau Langkawi
Registration date : 21.02.08

PostSubyek: Re: Bina Blog / Web   Mon 28 Jul 2008, 5:39 pm

salam.

ok permulaan sapa nak buat blog sila masuk blog ni:

http://asasberblog.blogspot.com/

ada panduan asas situ.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://e-jazirah.bravehost.com
sppim



Jumlah posting : 23
Registration date : 10.06.08

PostSubyek: Re: Bina Blog / Web   Mon 28 Jul 2008, 10:04 pm

Kita perlu berbincang dan cari masa sesuai untuk buat kursus kat kekawan kita yang belum tahu menggunakan internet, web,blog dan ICT termasuklah saya yang masih lemah
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: Re: Bina Blog / Web   Tue 29 Jul 2008, 9:04 am

Cayalah akhimizi!

ok kawan-kawan, kepada individu dan wakil2 sekolah yang ingin membuat blog, bolehlah ikuti tutorial yang ditunjukkan oleh akhimizi tu. Kalau dah paham, nak buat tu memang la senang. Tapi nak buat tutorial untuk orang paham step by step tu bukan senang.

So, kita hargailah jasa akhimizi ni. Dan mana2 blog yang dah register, boleh la iklankan kan ruangan blog/web.
Tak gitu? Smile sunny
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
akhimizi



Jumlah posting : 93
Age : 36
Lokasi : Pulau Langkawi
Registration date : 21.02.08

PostSubyek: Re: Bina Blog / Web   Tue 29 Jul 2008, 3:03 pm

sppim wrote:
Kita perlu berbincang dan cari masa sesuai untuk buat kursus kat kekawan kita yang belum tahu menggunakan internet, web,blog dan ICT termasuklah saya yang masih lemah


Salam, berdasarkan pengamatan saya: ikhlas saya kata blogsppimkedah.blogspot.com yang ditulis oleh ustaz rushdan adalah blog j-QAF terbaik negeri kedah setakat ni sebab selalu update. banyak gambar, jujur, dan bermanfaat.

setakat itu sajalah komen saya.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://e-jazirah.bravehost.com
Sponsored content




PostSubyek: Re: Bina Blog / Web   Today at 1:41 am

Kembali Ke Atas Go down
 
Bina Blog / Web
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Komuniti j-QAF JPN Kedah :: Macam-macam j-QAF :: Sembang-sembang ICT-
Navigasi: