IndeksGalleryCalendarFAQPencarianPendaftaranAnggotaGroupLogin
Pencarian
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
Top posters
jQAF.SKHosba (108)
 
ntahapa2ntah (102)
 
akhimizi (93)
 
Admin (59)
 
alfatoni (59)
 
Abdul Somad (35)
 
tice (31)
 
sppim (23)
 
beta (22)
 
jQAF.SKSiputeh (21)
 
Poll
Forum Menarik?
Ya, Sangat Menarik
35%
 35% [ 51 ]
Ya, Menarik
24%
 24% [ 35 ]
Sederhana Menarik
9%
 9% [ 13 ]
Tidak, Tidak Menarik
7%
 7% [ 10 ]
Tidak, Langsung Tidak Menarik
26%
 26% [ 38 ]
Total Suara : 147
Navigation
 Portal
 Indeks
 Anggota
 Profil
 FAQ
 Pencarian

Share | 
 

 E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Mon 23 Jun 2008, 11:33 am

Salam semua...

Saya percaya,kawan2 semua sekarang ni masing2 bz dengan data jqaf sekolah masing2...
ada yg o.k, ada yg k.o..hehe...

ada yang guna ms office 2003,ada guna 2007.pendek kata, macam2 adaaaaaaa..

TETAPI,pada pendapat kawan2, yg mana 1 yg lebih mudah dan mesra pengguna?
sama MS WORD 2003 @ 2007?
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
alfatoni



Jumlah posting : 59
Age : 36
Registration date : 06.06.08

PostSubyek: Re: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Mon 23 Jun 2008, 3:58 pm

Setelah dicuba antara Word 03 dan 07 nampaknya 03 lebih mudah utk dikendalikan berbanding 07. Dan kalau kawan2 ade MS Word yg lebih lama spt Word XP/2000/2002 guna la..Insya Allah lebih menyenangkan. 
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
akhimizi



Jumlah posting : 93
Age : 36
Lokasi : Pulau Langkawi
Registration date : 21.02.08

PostSubyek: Re: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Mon 23 Jun 2008, 4:03 pm

salam...

tentulah yang dah lama kenal "mesra" dengan kita. Yang baru kenal "belum mesra" lagi.

Yang baru memang "cantik dan lawa"

Tapi yang "lama banyak baktinya"

"Yang lama tu lah cinta pertama"

"Jangan dengan kehadiran 2007 yang 2003/2000 dilupakan"

Hahahah....

Aku suka lagi 2003. Pada aku itu terbaik. 2007 tunggu 3 tahun lagi baru pakai.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://e-jazirah.bravehost.com
alfatoni



Jumlah posting : 59
Age : 36
Registration date : 06.06.08

PostSubyek: Re: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Wed 25 Jun 2008, 8:58 pm

Tapi kan...2003 tu memang mencabar la ye. Ana cuba gak 2007 ade kelebihannya.. Semua butang2 kat atas tu muncul balik elok2 ada jaa..senang skit nak edit kan.. Wat camner tuh? Ha, rajin2 la explore 2007 tuh ye.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: Re: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Thu 26 Jun 2008, 10:49 am

a ah..betul tu.

Saya amatlah bersetuju. Mmg 2007 tak hilang toolbars dia. senang nak klik or buat apa2...
tak kenal maka tak cinta Smile

akhimizi - nanti kalau kita jumpa, biar saya promote. jgn kata 3 tahun, time tu jugak akhimizi nak tukar ke ms office 2007.hehe Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
shahril



Jumlah posting : 1
Age : 35
Lokasi : SK Bkt Hijau
Registration date : 26.06.08

PostSubyek: Re: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Thu 26 Jun 2008, 12:58 pm

yg jd masalah pasal penggunaan xmeluas lg.. lepas ni dah tentu 2003 jd payah plak
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://car2boi.blogspot.com/
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: Re: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Thu 26 Jun 2008, 1:34 pm

Rasanya dah tiba masanya kawan2 semua mula belajar explore cara guna 2007 pulak. ni dah tahun 2008.takkan takmau guna yg latest sikit kot. tapi kalau takmau sesuatu yg baru, 2003 pun no prob. sbb kerja jalan jugak.. Very Happy
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
akhimizi



Jumlah posting : 93
Age : 36
Lokasi : Pulau Langkawi
Registration date : 21.02.08

PostSubyek: Re: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Sun 29 Jun 2008, 3:11 pm

salam

jQAFSKHosba: Akhi mizi bukan tak mau guna 2007 cuma macam yang dikatakan lah penggunaan dia tak meluas lagi. nanti sampai masa guna juga. di sekolah Akhi Mizi pun dah guna 2007 geng kerani pun garu kepala depa kata benda baru tak reti... hahaha. memang lah sapa yang reti Akhi mizi pun duk belajar. Cantik memang cantik dan lengkap tapi belum masa nak guna lagi. nanti kita pakat2 guna... hehehe.

Maksudnya lagi tiga tahun tentulah semakin ramai guna dan semakin mudahlah jika guna masa tu. Masa tu kalau guna 2003 jadi terkebelakang lah... dulu masa 2003 kuar semua yang pakai 98 atau winme kata susah xp 2003, tapi kemudian pakat2 guna juga. hahaha...

Biasalah.... sesuatu yang baru kena main sampai pandai.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://e-jazirah.bravehost.com
alfatoni



Jumlah posting : 59
Age : 36
Registration date : 06.06.08

PostSubyek: Re: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Sun 29 Jun 2008, 11:56 pm

Kalau kita perasan la...setiap program yg dicipta terdapat satu butang/short-cut "HELP". Kat situ la para pembangun program meletakkan tatacara nak guna program depa,kira macam buku manual la. Kalu rajin baca2 la panduan kat situ...ada gunanya dapat membantu anda. 
Self-learning kata kan... 
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Sponsored content




PostSubyek: Re: E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007   Today at 7:54 pm

Kembali Ke Atas Go down
 
E-LAPORAN j-QAF 2008: ANTARA MS WORD 2003 DAN 2007
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Komuniti j-QAF JPN Kedah :: Macam-macam j-QAF :: E-LAPORAN j-QAF 2008-
Navigasi: