IndeksGalleryCalendarFAQPencarianPendaftaranAnggotaGroupLogin
Pencarian
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
Top posters
jQAF.SKHosba (108)
 
ntahapa2ntah (102)
 
akhimizi (93)
 
Admin (59)
 
alfatoni (59)
 
Abdul Somad (35)
 
tice (31)
 
sppim (23)
 
beta (22)
 
jQAF.SKSiputeh (21)
 
Poll
Forum Menarik?
Ya, Sangat Menarik
35%
 35% [ 51 ]
Ya, Menarik
24%
 24% [ 35 ]
Sederhana Menarik
9%
 9% [ 13 ]
Tidak, Tidak Menarik
7%
 7% [ 10 ]
Tidak, Langsung Tidak Menarik
26%
 26% [ 38 ]
Total Suara : 147
Navigation
 Portal
 Indeks
 Anggota
 Profil
 FAQ
 Pencarian

Share | 
 

 Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
jqafskkedawang



Jumlah posting : 4
Registration date : 15.05.08

PostSubyek: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Wed 18 Jun 2008, 4:13 pm

Assalamualaikum..
Salam Ukhuwah..

Seperti yang kita semua tau menjelang tahun 2010 genaplah usia jQAF 6 tahun...ini bermakna murid kita sudahpun meliputi keseluruahn murid di sekolah kita...dari tahun 1 sampailah tahun 6...sudah tentu bebanan pengurusan jqaf terletak di bahu guru-guru jqaf (...atau mungkin seorang saja guru jqaf setiap sekolah)...bermula dari menyusun jadual waktu, jadual penggunaan bilik jqaf, biodata murid pemulihan jawi, buku rekod bacaan, memastikan al-quran untuk setiap murid (thn 1-6), rekod KBS yang dikemaskini setiap kem, sistem fail unit jqaf, pengurusan 4 fasa kbs...selain mengajar yang menjadi 'core business' kita..

Agak2 sempat dak kita 'cekau' semua yang disebut dan tak tersebut di atas?
Pikir2kanlah dan selamat beramal...!
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
alor star



Jumlah posting : 6
Registration date : 18.06.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Wed 18 Jun 2008, 8:05 pm

masa tu bkn lagi PK tapi Guru Besar, Bayangkan masa tu Nasir Awang jadi Guru Besar, mesti murid dan guru pandai ckp Arab. Sama lah kalau rokhaimi jadi GB mesti rajin main internet. Apa pun kita perlu berusaha bersungguh2 dulu, tunjukkan kejayaan seblum nakkan sesuatu, hidup j-QAF!
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
lebai_jqaf



Jumlah posting : 13
Registration date : 13.06.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Thu 19 Jun 2008, 1:06 pm

al hamdulillah semuanya pakat memikirkan masa depan jqaf tapi jgn la pula dok sindir menyindir nampak sangat tak friendly tapi kalu nak jdkan forum tempat luahan perasaan maka kena kita kena roger dgn hot fm hehehehe............
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
nurhumaira



Jumlah posting : 5
Registration date : 18.06.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Sun 22 Jun 2008, 4:45 pm

salam

pd pandangan saya tak perlu lagi PK atau GB pada 2010. apa yang kita perlu ada GC (guru cemerlang) j-QAF sama ada dlm opsyen bahasa arab mahupun pendidikan Islam. dan jika perlu Kementerian wajar wujudkan Guru Kanan j-QAF atau Guru Pakar j-QAF atau Guru Inovasi j-QAF atau Guru Sumber j-QAF atau apa-apalah istilah yang sesuai.

setakat yang saya tahu, ada Jurulatih utama di setiap daerah dalam negeri Kedah tapi mereka ni nampak macam biasa saja. Tak ada pun yang menyerlahkan bakat yang ada. Saya pun tak kenal ramai JU. Maaflah. Tak niat nak sakitkan hati sape-sape.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
lebai_jqaf



Jumlah posting : 13
Registration date : 13.06.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Mon 23 Jun 2008, 9:51 am

untuk nak dapat habuan dunia kalu sapa suka ampu bleh dapat laa..... tapi kalu nak habuan dunia dan akhirat dengan penuh keberkatan maka hendaklah berusaha dgn penuh keikhlasan

mencari harta akhirat disamping tidak lupa harta dunia

mencari harta dunia disamping tidak lupa harta akhirat................. yang mana tepat nie haaaaaaaaaaaaa

persoalan berapaaa ramai budak kita bleh baca Al Quran dan dah pandai solat .........

kita bincang benda ini disamping tidak lupa benda lain...........
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
alor star



Jumlah posting : 6
Registration date : 18.06.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Mon 23 Jun 2008, 3:20 pm

Mengenai JLU j-QAF memang dah ada. Saya jumpa Us Musa hari tu, dia kata JLU ni akan p kursus di KL dulu, nanti dia akan habaq sapa JLU tu. Tapi semua PPD dah ada JLU, kalau boleh semua JLU tu masuklah berforum kat sini. Yang dok masuk ni mungkin kebanyakannya bukan JLU.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
akhimizi



Jumlah posting : 93
Age : 36
Lokasi : Pulau Langkawi
Registration date : 21.02.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Mon 23 Jun 2008, 3:47 pm

salam,

saya tak tahulah ramai atau tidak JLU yang masuk berforum di sini tapi saya yakin ada. cumanya ahli kita masih kurang. so kalau boleh di daerah masing-masing tolonglah sebarkan maklumat. ini benda baik. dapat pahala wooo
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://e-jazirah.bravehost.com
jelapang padi



Jumlah posting : 14
Age : 37
Lokasi : alor star
Registration date : 08.07.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Tue 08 Jul 2008, 9:13 pm

agaknya JLU kita ni agak sibuk

sampai tak sempat nak on line

kepada JLU semua,

sama-samalah kita meriahkan forum kita nih...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
akhimizi



Jumlah posting : 93
Age : 36
Lokasi : Pulau Langkawi
Registration date : 21.02.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Wed 16 Jul 2008, 5:19 pm

salam...

JLU memang sibuk... haha, jelapang padi pun sibuk. So...

JLU = Sibuk
Jelapang Padi = Sibuk

Hasil: Jelapang Padi = JLU

Hasil ni dapat dari teori:

Jika A = B
Jika C = B

Hasil: C = A

Hahahaha...

Mari kita qiaskan.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://e-jazirah.bravehost.com
jelapang padi



Jumlah posting : 14
Age : 37
Lokasi : alor star
Registration date : 08.07.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Thu 17 Jul 2008, 10:29 am

tu dia JELAPANG PADI suda mariii bawak mesin padi!!! lol!

kat SKTU ni tadak wifi...
kalau tak boleh dah on line any time anywhere... (alasan)

teringat ustaz idris ngajar balaghoh kat ma'ahad dulu...
salah satu PnP yang paling berkesan macam yang akhimizi sebut tuh la...
sampai arini saya tak brapa nak faham btul geek
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
tice



Jumlah posting : 31
Registration date : 09.10.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Thu 09 Oct 2008, 11:01 pm

Yang penting sekali guru besar or penolong kanan yang memahami 'PROGRAM j-QAF'...Tak kira dalam line agama ke tidak...

Yang utama sanggup n IKLAS turun padang bersama-sama j-QAF dan melibatkan seluruh warga skul untuk berganding bahu merealisasikan misi n visi program j-QAF tanpa ada secalit pun rasa ketidakpuashatian dan sanggup buang jauh-jauh sikap 'SELFISH' dalam diri.Insyaallah semua akan selamat di dunia menuju akhirat...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
alfatoni



Jumlah posting : 59
Age : 36
Registration date : 06.06.08

PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Fri 10 Oct 2008, 3:20 pm

Bg ana,nak jadi PK atau JLU ke..jadi la..yg penting agenda pendidikan Islam terus diperjuangkan utk melahirkan anak2 bangsa yg gheti agama dan berakhlak mulia..
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Sponsored content




PostSubyek: Re: Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?   Today at 7:51 pm

Kembali Ke Atas Go down
 
Perlukah seorang Penolong Kanan jQAF pada tahun 2010?
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Komuniti j-QAF JPN Kedah :: Anda Bertanya, Pen Pengarah Kanan j-QAF JPN Kedah Menjawab :: Lain-lain permasalahan-
Navigasi: