IndeksGalleryCalendarFAQPencarianPendaftaranAnggotaGroupLogin
Pencarian
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
Top posters
jQAF.SKHosba (108)
 
ntahapa2ntah (102)
 
akhimizi (93)
 
Admin (59)
 
alfatoni (59)
 
Abdul Somad (35)
 
tice (31)
 
sppim (23)
 
beta (22)
 
jQAF.SKSiputeh (21)
 
Poll
Forum Menarik?
Ya, Sangat Menarik
35%
 35% [ 51 ]
Ya, Menarik
24%
 24% [ 35 ]
Sederhana Menarik
9%
 9% [ 13 ]
Tidak, Tidak Menarik
7%
 7% [ 10 ]
Tidak, Langsung Tidak Menarik
26%
 26% [ 38 ]
Total Suara : 147
Navigation
 Portal
 Indeks
 Anggota
 Profil
 FAQ
 Pencarian

Share | 
 

 membaca /menonton cerita dongeng

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
tice



Jumlah posting : 31
Registration date : 09.10.08

PostSubyek: membaca /menonton cerita dongeng   Thu 18 Dec 2008, 7:44 pm

salams ustazADMIN...

(menonton tv)

lani kita tengok kat tv boleh dikatakan setiap hari kecuali Jumaat n Sabtu n Ahad,ada ditayangkan cerita Dongeng dari seberang.Kanak-kanak memang suke tengok kuasa 'MAGIC' dalam cerita itu.Tak terkecuali kaum ibu dan bapa.(bukan semua)


(baca buku cerita)

lani kan ker ada 'English reading program' kat skul..Ada buku-buku fiksyen yang dibekalkan kat skul termasuk cerita fairy tales(dongeng).Murid-murid dikehendaki membaca dan membuat catatan dalam buku catatan yang disediakan(macam buku NILAM).

Persoalannya:

1. Bolehkah menonton cerita dongeng kat tv tu yang ada kuasa MAGIC?
Menonton tanpa mempercayainya adakah berdosa?

2. Bolehkan membaca cerita-cerita dongeng tanpa mempercayainya?

Ada pendapat mengatakan berdosa dan boleh mempengaruhi aqidah dan ada juga pendapat kata boleh dengan syarat tidak mempercayainya tapi sekadar suka-suka jer menonton.

3. Kalau meme tak boleh menonton nya apakah tindakan kita untuk
menghentikan TABIAT suka menonton cerita ini dikalangan murid-
murid kita?

Syukran jazillan ya ustazADMIN
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
tice



Jumlah posting : 31
Registration date : 09.10.08

PostSubyek: Tarian POCO POCO   Thu 18 Dec 2008, 7:57 pm

salams ustazADMIN

Tarian POCO POCO kian popular esp kat skuls...baik masa program RIMUP,aktiviti pada HARI GURU maupun HARI SUKAN..

Biasanya melibatkan semua guru dan murid baik lelaki maupun perempuan.Dan tekong nyer selalunya hod pompuan..

Soalannya..

... Xperker kalau 'bersekongkol' dalam tarian?


Syukran jazillan ya ustazADMIN
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
 
membaca /menonton cerita dongeng
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Komuniti j-QAF JPN Kedah :: Macam-macam j-QAF :: Isu Agama dan Fatwa-
Navigasi: