IndeksGalleryCalendarFAQPencarianPendaftaranAnggotaGroupLogin
Pencarian
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
Top posters
jQAF.SKHosba (108)
 
ntahapa2ntah (102)
 
akhimizi (93)
 
Admin (59)
 
alfatoni (59)
 
Abdul Somad (35)
 
tice (31)
 
sppim (23)
 
beta (22)
 
jQAF.SKSiputeh (21)
 
Poll
Forum Menarik?
Ya, Sangat Menarik
35%
 35% [ 51 ]
Ya, Menarik
24%
 24% [ 35 ]
Sederhana Menarik
9%
 9% [ 13 ]
Tidak, Tidak Menarik
7%
 7% [ 10 ]
Tidak, Langsung Tidak Menarik
26%
 26% [ 38 ]
Total Suara : 147
Navigation
 Portal
 Indeks
 Anggota
 Profil
 FAQ
 Pencarian

Share | 
 

 assalamualaikum...ayuh meriahkan forum ini

Topik sebelumnya Topik selanjutnya Go down 
PengirimMessage
jqafskkedawang



Jumlah posting : 4
Registration date : 15.05.08

PostSubyek: assalamualaikum...ayuh meriahkan forum ini   Thu 15 May 2008, 11:21 pm

assalamualaikum..
rakan2 jqaf yang dirahmati ALLAH...
harap2 kalu sahabat2 dari langkawi buleh mula meriahkan laman ini dulu...pastu kita tgk mcmana...ada persaingan antara daerah rasanya bertambah bersemngat kot...
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
akhimizi



Jumlah posting : 93
Age : 36
Lokasi : Pulau Langkawi
Registration date : 21.02.08

PostSubyek: NAK CUTI MAKIN SEPI LA   Tue 20 May 2008, 1:40 pm

Entah lah Ustaz Mi, ni nak cuti ni makin sepilah. Mizi je duk hingar sorang2. Hahaha
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://e-jazirah.bravehost.com
jQAF.SKHosba



Jumlah posting : 108
Lokasi : 06000 Jitra, Kedah
Registration date : 25.02.08

PostSubyek: Bersama memeriahkan   Sat 14 Jun 2008, 12:43 pm

Nampaknya Kubang Pasu n Langkawi ja cuba memeriahkan ni. Ke mana menghilangnya daerah-daerah yang lain? Mungkin belum ada persoalan yag serius lagi utk ditanyakan agaknya Smile
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://www.jqafskh.blogspot.com
akhimizi



Jumlah posting : 93
Age : 36
Lokasi : Pulau Langkawi
Registration date : 21.02.08

PostSubyek: Guru j-QAF pelu Mesra ICT dan Komputer   Sun 15 Jun 2008, 1:27 pm

Saya masih ingat, bagaimana saya terjun ke dunia internet. Suatu masa dahulu saya hanya menggunakan emel di hotmail atau yahoo sekali sekali menggunakan MIRC dan Yahoo Mesengger untuk chating. Kemudian timbul rasa jemu.

Internet sangat luas dan bermanfaat jika digunakan dengan cara yang betul. Jika sebaliknya tentulah sebaliknya juga.

Saya memulakan penulisan online sejak jun 2002. Pada masa itu pengetahuan saya tentang aplikasi windows sangat terhad. Kemudian saya membeli PC sendiri dan diberi nama JASA. Menerusi PC itu saya jadi sangat berminat belajar tentang komputer sama ada hardware mahupun software kemudian tentang internet pula.

Saya terfikir-fikir sendiri, semasa saya dalam dunia kemahasiswaan dulu ada sebahagian rakan mahasiswa yang menganggap internet adalah benda lagho. benda tanpa manfaat dan faedah. Akhirnya mereka yang berkata begitu dan yang terasuk dengan perkara itu menjauhi dunia maya internet dan membencinya. Kata mereka... internet lagho dan sia-sia jadi tidak penting untuk mempelajari internet.

Saya sendiri mengakui sangat terbatas ilmu sains komputer dan ICT ini. Tetapi saya beruntung. Kalau dahulu saya menjauhi internet dan komputer mungkin sekarang saya akan jadi buta kepada teknologi itu.

Saya Akhirnya memilih untuk menjadi guru, walaupun ada jawatan lain yang datang. Saya sangat mahukan kerjaya ini kerana dengannya saya akan mengaplikasikan segala ilmu dan kemahiran yang saya dapat ditambah pengalaman yang sentiasa bertambah. Saya tidak kekok untuk meneruskan apa yang saya mahu. Saya ada sedikit ilmu tentang aplikasi komputer dan internet. Ini memungkinkan saya untuk terus belajar mengenainya.

Tentang orang lain saya tidak tahu. Kalau orang itu tidap tahu saya sedia ajarkan. Yang penting mereka mahu.

Terdekat kita (baca guru-guru j-QAF) akan mengisi data pula.... kemudian adalah sesetengah guru kita akan berkata begini: "Eh, kami tak pandai komputer tak reti nak isi... us/ust ??? isilah. Kami tak pandai."

Dan panduan yang hendak diberikan pun tiada apa-apa makna lagi jika dari mula sudah mengaku tidak pandai.

Di sini kita boleh berkongsi. Belajar dan bertanya kepada yang tahu. Wa Allahu a'lam.
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user http://e-jazirah.bravehost.com
abuanas5225



Jumlah posting : 4
Registration date : 27.08.08

PostSubyek: Macamana aku nak belajaq internet bg pandai   Wed 27 Aug 2008, 11:51 pm

Wahai akhi mizi yang dikasihi ana pun nak belajaq camana cipta blog gak supaya lebih meriah dan ceria lagi perkongsian ilmu antara kita. Tapi apakan daya kau di Ulu Melaka aku di hilir kuala kedah tak dapatlah kita berguru Laughing mungkin inshaallah anta ajaq aku no
Kembali Ke Atas Go down
Lihat profil user
Sponsored content




PostSubyek: Re: assalamualaikum...ayuh meriahkan forum ini   Today at 7:53 pm

Kembali Ke Atas Go down
 
assalamualaikum...ayuh meriahkan forum ini
Topik sebelumnya Topik selanjutnya Kembali Ke Atas 
Halaman 1 dari 1

Permissions in this forum:Anda tidak dapat menjawab topik
Forum Komuniti j-QAF JPN Kedah :: Anda bertanya, Jurulatih Utama j-QAF Negeri Kedah menjawab :: Pertanyaan kepada Jurulatih Utama Daerah Langkawi-
Navigasi: